EP u odbojci
0

Zbog Ramazana prazne dvorane u Turskoj

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Čelnici Europske odbojkaške federacije (CEV) opekli su se dodjeljivanjem ovogodišnjeg Evropskog prvenstva Turskoj zbog čega tvrde da će odsad dobro paziti na datume vjerskih praznika.

Broj gledatelja na EP-u odbojkaša, koji se posljednjih dana održava u Istanbulu i Izmiru, iznimno je malen, a glavni razlog je Ramazan, sveti mjesec za muslimanske vjernike.

Za vrijeme Ramazana vjernicima je, među ostalim, od zore do zalaska sunca zabranjeno konzumiranje jela i pića, a propisane su i dodatne molitve. Sve je to dovelo do prilično praznih dvorana u Turskoj.

Primjerice, u subotu je na prvoj polufuinalnoj utakmici između Poljske i Bugarske bilo svega 1500 gledatelja u dvorani. U večernjoj utakmici (Francuska - Rusija), dakle u vrijeme kad je konzumiranje hrane i pića za muslimanske vjernike postalo dozvoljeno, dvorana je bila još praznija, dvoboj je pratilo samo 800 ljudi.

  • Jako smo razočarani što je tako malo gledatelja pratilo prvenstvo. U budućnosti ćemo paziti da se europska prvenstva ne preklapaju s vjerskim praznicima poput Ramazana - izjavio je predsjednik CEV-a Andre Meyer.