Vancouver
0

Zbog neprikladnih fotografija snowboarder napustio ZOI

Totalsport
Američki snowboarder Scotty Lago, osvajač bronzane medalja na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru u disciplini halfpipe, odlučio je napustiti dalji tok takmičenja.

Razlog su njegove neprilične slike u trenutku zabavljanja i opuštanja u Vancouveru nakon osvojene medalje koje su procurile na Internet, a pritom osramotile njega i američku reprezentaciju.

Naime, Lago je usnimljen u jednom lokalu u Vancouveru u trenutku dok je nosio trenirku američke reprezentacije i medalju oko vrata, sve dok je u nivou njegovog pasa bila nepoznata djevojka koja mu je ljubila medalju.

Lago se potom ispričao Skijaškom i Snowboardaškom savezu Sjedinjenih Američkih Država, kao i nacionalnom Olimpijskom odboru, te je i samoinicijativno odlučio napustiti Igre.

Olimpijski odbor SAD-a jasno je uoči Igara upozorio svoje sportiste na neprikladno ponašanje i njegove posljedice, posebno nakon afera koje su njihovi sportisti imali posljednjih godina.

Podsjećamo, prošle je godine plivač Michael Phelps uhvaćen kako puši marihuanu, dok je u Torinu 2006. skandal izazvala akrobatska skijašica Jeret "Speedy" Peterson koja je nakon barske tuče izbačena s Igara.