Fojnica
7

Završne pripreme reprezentacije u sjedećoj odbojci za Paraolimpijadu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci u petak u Fojnici počinje završnu fazu priprema za nastup na Paraolimpijskim igrama, koje će od 29. augusta do 9. septembra biti održane u Londonu.

Dosadašnje dvije faze sedmodnevnih priprema izabranici selektora Mirze Hrustemovića uspješno su okončali u hotelu "Reumal", stalnoj bazi naše reprezentacije.

Kapiten naše najtrofejnije ekipe Sabahudin Delalić ističe da reprezentaciju u Londonu očekuje težak zadatak, ali da će on i njegovi suigrači i ovog puta pružiti svoj maksimum u ostvarivanju cilja, a koji je - nastup u finalu. Glavne konkurente u borbi za odličja Delalić vidi u reprezentaciji Irana, aktualnog prvaka protiv kojeg je BiH igrala tri zadnja paraolimpijska finala, zatim u selekcijama Rusije, Brazila i Njemačke.

Reprezentacija BiH na turniru će igrati u B-grupi s ekipama Irana, Brazila, Kine i Ruande, dok su u A-grupi Velika Britanija, Egipat, Rusija, Njemačka i Maroko.

Bh. odbojkaši u London putuju 27. augusta. Prvi susret paraolimpijskog turnira igraju 30. augusta protiv Kine.

U dosadašnjim nastupima na Paraolimpijskim igrama bh. odbojkaši osvojili su zlato u Atini 2004., te srebra u Sydneyju 2000. i Pekingu 2008. godine.

Spisak igrača reprezentacije BiH na pripremama:

Ismet Godinjak, Ejub Mehmedović, Adnan Kešmer, Asim Medić, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Dževad Hamzić, Benis Kadrić, Safet Alibašić, Sabahudin Delalić (kapiten) Ermin Jusufović, Muhamed Kapetanović i Jasmin Mrkić.