sport
100

Završena Vaterpolo liga KS

Klix.ba
Utakmicama osmog kola Vaterpolo lige Kantona Sarajevo, danas je završena takmičarska sezona 2015.

Takmičenje je održano u kategorijama: mlađi kadeti, kadeti, mlađi juniori i juniori.

Nastupila su četiri kluba iz Sarajeva: Akademija B, Dabar, Mladost i Torpedo.

Akademija B je ranije osvojila prvo mjesto u kategoriji mlađih kadeta, a današnjim pobjedama i u ostale tri kategorije. Drugoplasirana ekipa u sve tri kategorije je Torpedo, dok je Mladost osvojila treće mjesto u tri kategorije.

Prva utakmica na današnjem programu bila je između Akademije B i Mladosti. Igrači Akademije B bili su bolji tokom cijele utakmice i slavili su rezultatom 16:4 (3:1)(5:1)(4:0)(4:2). Najbolji igrač utakmice bio je Luka Batinić (Akademija B) sa sedam pogodaka.

Mladost i Torpedo odmjerili su snage u kategoriji mlađih juniora. Početak utakmice obilježila je izjednačena igra, ali kako je vrijeme odmicalo, igrači Torpeda su povećavali prednost i na kraju pobijedili sa 12:6 (1:1)(3:1)(4:2)(4:2). Igrač utakmice bio je Ali Šehović (Torpedo) sa sedam postignutih golova.

Najzanimljivija utakmica odigrana je između juniora Torpeda i Akademije B. Izjednačena igra obilježila je ovaj susret. Ali ipak malo više znanja i sreće imali su igrači Akademije B, koji su pred sami kraj pogotkom osigurali pobjedu 10:9 (2:2)(3:4)(3:1)(2:2). Najbolji pojedinac bio je Ali Šehović (Torpedo) sa sedam pogodaka.

Za najbolje pojedince po kategorijama proglašeni su:

Mlađi kadeti: Najbolji golman: Alen Šahinpašić (Dabar) Najbolji strijelac: Afan Saračević (Akademija B) Najbolji igrač: Anes Hadžić (Torpedo)

Kadeti: Najbolji golman: Refik Ožegović (Mladost) Najbolji strijelac: Luka Batinić (Akademija B) Najbolji igrač: Ajdin Cikota (Akademija B)

Mlađi juniori: Najbolji golman: Dino Mahovkić (Akademija B) Najbolji strijelac: Ali Šehović (Torpedo) Najbolji igrač: Faris Bećović (Akademija B)

Juniori: Najbolji golman: Eldar Ridžal (Torpedo) Najbolji strijelac: Imad Fazlinović (Akademija B) Najbolji igrač: Bakir Tahmiščija (Mladost)

Igrač koji je najviše pokazao u tri starije kategorije je Dino Omeragić iz Torpeda.

Organizator petog kantonalno prvenstva u vaterpolu je Vaterpolo savez Kantona Sarajevo i JP "Olimpijski bazen Otoka" d.o.o. Sarajevo.