sport
0

Završena manifestacija "Jedan dan više za odbojku"

Klix.ba
Foto: Odbojkaški savez BiH
Foto: Odbojkaški savez BiH
Proteklog ponedjeljka završena je manifestacija "Jedan dan više za odbojku", saopšteno je iz Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Prema preliminarnim informacijama učešće u ovom razvojnom projektu Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) uzelo je oko 4800 osoba (odbojkaša/odbojkašica, rekreativaca, prosvjetnih radnika i djece iz osnovnih i srednjih škola, dječaka i djevojčica iz škola sporta, itd.) iz 25 gradova širom Bosne i Hercegovine. Oko 450 odbojkaških utakmica odigrano je u pedesetak školskih/sportskih dvorana. Prve utakmice započele su u 7:00 sati i igralo se do kasnih večernjih sati.

Tačni podaci o broju odigranih utakmica i broju učesnika u Bosni i Hercegovini bit će poznati u srijedu, 02. marta 2016. godine, nakon što svi učesnici dostave izvještaje o organizaciji manifestacije.

U Evropi u manifestaciji "Jedan dan više za odbojku" učešće je uzelo preko 49.000 osoba iz 28 zemalja članica Evropske odbojkaške konfederacije (od ukupno 55 zemalja). Utakmice su odigrane u 551 gradu na preko 900 različitih lokacija. Odigrano je oko 4.500 odbojkaških utakmica.