sport
0

Završen turnir "Mirza Delibašić"

Sarajevo-X/KKBosna.com
Košarkaši Efes Pilsena pobjednici su Prvog Memorijala 'Mirza Delibašić-Kindže' nakon što su u subotu u finalnom susretu savladali Bosnu ASA BHT sa 87:82. U borbi za treće mjesto podgorička Budućnost pomalo neočekivano slavila je nad grčkim PAOK-om, visokim rezultatom 94:79.

Sam finalni duel protekao je u izjednačenoj igri i malo je nedostajalo da naša Bosna iznenadi favorizovani turski sastav koji je prošle sezone stigao na korak do Final-foura Eurolige, elitnog evropskog takmičenja. U posljednjim trenucima igrala se penal-završnica, a više koncentracije i mirnoće imali su gosti pa su tako osvojili pobjednički pehar. Nagradu im je uručila Slavica Delibašić, supruga rahmetli Mirze Delibašić. Drugoplasiranoj ekipi, našoj Bosni, odnosno njenom kapitenu Nenadu Markoviću pehar je predao Dario Delibašić, stariji Kindžetov sin.

Najbolji strijelac turnira je PAOK-ov košarkaš, Ioannis Gagaloudes. Za najboljeg igrača proglašen je Henry Domercant, bh. reprezentativac, kojem je trofej dodijelio najmlađi član porodice Delibašić, Danko Delibašić.

Bilo je ovo dvodnevno druženje igrača i ekipa koje su na najljepši način odali počast igraču kakav je bio naš Kindže.Poruka učesnika bila je jasna – 'Vidimo se i iduće godine, jer je Kindže to zaslužio'.