Manifestacija sporta i mladosti
0

Završen Festival sportova na vodi "Čelikovo srce"

Piše: E. B.
Vaterpolo utakmicom između vaterpolista Jadrana iz Neuma i Banje Luke i nastupom zeničke rok grupe završena je prva manifestacija Festival sportova na vodi "Čelikovo srce", koja je okupila oko 200 mladih sportaša iz BiH i oko 3000 posjetilaca.

Manifestacija dobija na važnosti kada se zna da je u Zenici ponovno se počeo igrati vaterpolo. Da su kojim slučajem došle još dvije bh ekipe vaterpolo turnir bi mogao da bude i turnir Ljetne vaterpolo lige BiH. Na zeničkom vaterpolo turniru nastupile su ekipe Jadran iz Neuma, Torpedo i Mladost iz Sarajeva, momčad Banje Luke i domaćin Čelik.

Organizator festivala uspio je svojoj namjeri i u grad čelika vratio vaterpolo sport, koji se ovdje igrao prije 40 godina. Ostaje zabilježeno da je prvi povratnički gol za Čelik postigao Feđa Jovanović, nekadašnji košarkaški reprezentativac, koji je pojačao domaći klub zajedno sa zlatnim rukometašem Zlatanom Saračevićem, operskim pjevačem i Ivanom Jelićem i političarom Nebojša Nikolić.

U takmičenju skokova u vodi, sa desetmetarskog tornja, nastupila je ekipa mostarskih skakača predvođena Lorensom Listom i Harisom Džematom, i skakačima iz Sarajeva, Banje Luke i Zenice. Najviše upjeha imali su Sanel Selman i Lorens Listo, treći je bio Dino Bajrić i četvrti Haris Džemat.

Na zeničkim bazenima organizirane su i revijalne plivačke trke delfinovim stilom i štafetna utrka u plivanju mještovito, u kojima su nastupili plivači kluba Aquastar iz Banje Luke, Delfin Laktaši, Željezara Zenica i takmičari Čelika.

Organizatori ove zanimljive ljetne priredbe su Gradski klub vodenih sportova "Čelik" i Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica zaslužuju čestitke za organizaciju i realizaciju ove zanimljive manifestacije.