sport
34

Završen 3. međunarodni karate turnir "Zenica Open 2014"

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
​​​​U Gradskoj areni u Zenici jučer je otvoreno 3. karate prvenstvo "Zenica Open" u organizaciji Karate kluba Internacional.

Na takmičenju je učestvovalo 48 ekipa sa više od 500 takmičara koji su svoje sposobnosti pokazali u katama i pojedinačnim borbama u kategoriji dječaka i djevojčica, juniora i juniorki te kadeta i kadetkinja.

U ekipnim borbama juniora najbolje su se pokazali karatisti kluba "Champion" iz Sarajeva, drugoplasirana je ekipa "Novi grad", dok je treće mjestu pripalo klubu "Bošnjak" iz Konjica i "Perfekt" iz Sarajeva. U kateg​​oriji juniorki najbolje rezultate ostvario je KK "Energija" Banja Luka, "Internacional" Zenica te trećeplasirani "Perfekt" Sarajevo.

U ekipnim borbama kadeta prvoplasirana ekipa je "Novi grad", poslije njih "Energija", treće mjesto pripalo je ekipi "Champion" i "Perfekt". U kategoriji kadetkinja prvoplasirana je ekipa "Perfekt" Sarajevo.

U katama dječaka 11 i 12 godina prvo mjesto je pripalo KK "Sensei", a drugoplasirana je ekipa "Perfekt" Sarajevo. U kategoriji 13 i 14 godina prvoplasirana je ekipa "Internacionala" iz Zenice.

U kategoriji ekipnih kata za djevojčice 11 i 12 godina, prvoplasirani je KK "Viktoria" Žepče, drugoplasirani KK "Unija" Tešanj, dok su treće mjesto dijelile ekipa "Internacionala" iz Zenice, te "Sensei" iz Sarajeva. U ekipnim katama djevojčica 13 i 14 godina prvo mjesto je pripalo KK "Viktoria" Žepče, a drugoplasirana ekipa je bila "Internacional" Zenica.

U ekipnim katama juniorki prvo mjesto je pripalo domaćem "Internacionalu", dok je drugoplasirana ekipa bila "Sensei". U kategoriji kadetkinja prvo mjesto je pripalo KK "Perfekt" Sarajevo, a drugo mjesto je pripalo KK "Internacional" Zenica.

Organizatori su istakli da su zadovoljni odzivom ekipa i takmičara, te se nadaju da će naredne godine biti odziv još veći. Učešće na trećem međunarodnom karate turniru uzeli su klubovi i karatisti iz Bosne i Hercegovine i Austrije.