sport
0

Za "Spid" humanitarna manifestacija "Prijatelji prijateljima"

FENA
Četvrta sportsko-muzička manifestacija "Prijatelji-prijateljima" bit će održana 10. juna u KSC "Skenderija" u 10.00 sati. Sav prihod od prodaje ulaznica bit će uplaćen Sportskom društvu invalida "Spid" - Sarajevo.

"Grad Sarajevo kao nosilac poruke mira i Prvi internacionalni humanistički grad prihvatio je da bude jedan od pokretača ove akcije, kojom želimo da podržimo jedan od najtrofejnijih sportskih društava invalida -sarajevski SPID, koji nas je svojim izvanrednim uspjesima toliko puta obradovao. Igrači SPID-a kao izuzetni ljudi i sportisti uistinu su zaslužili našu bezrezervnu podršku", istakao je dogradonačelnik Sarajeva i predsjednik Organizacionog odbora Josip Jurišić na danas održanoj pres-konferenciji i pozvao firme, ustanove, sve ljude dobre volje i humaniste da podrže ovu akciju.

Na ovoj humanitarnoj manifestaciji učestvovat će ekipa bh. političara (koju će voditi prim. dr. Josip Jurišić), umjetnika (Zlatan Bostandžić), novinara (Boris Bilić), privrednika (Esad Ćesko), te predstavnici Centralne banke (Kemal Kozarić) i diplomatskog kora (Josip Vrbošić).

Utakmice će trajati dva puta po 15 minuta, a svaku ekipu će činiti 15 natjecatelja s pravom izmjene. U pauzama utakmica predviđen je muzički program uz učešće poznatih bh. estradnih zvijezda, te glumaca-humorista.

Nosilac aktivnosti je Gradska uprava, u suradnji s Bosnia production, Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH, Udruženjem nogometnih sudija KS, medijima, privrednim subjektima, javnim i kulturnim djelatnicima grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Realizacijom prethodna tri projekta, novac je bio namijenjen za žrtve zemljotresa u Turskoj, djecu oboljelu od leukemije na Kliničkom centru Sarajevo i BH MAC za deminiranje Trebevića.