sport
20

Za ritmičarke Olimpika 12 medalja na "Salines cupu" u Tuzli

Klix.ba
U Tuzli je u subotu, 27. septembra, održan Međunarodni turnir ritmičke gimnastike "Salines cup Tuzla 2014", na kojem su učestvovale ritmičke gimnastičarke iz 20-tak klubova iz Hrvatske, Srbije, Rusije, Litvanije, Rumunije i Bosne i Hercegovine.

Čak 24 takmičarke kluba Olimpik nastupile su na ovom turniru u pratnji trenerica: Merime Zagorac, Amile Hodžić i Hidajete Glavinić.

Na turniru su učestvovale takmičarke iz 20-tak klubova iz Hrvatske, Srbije, Rusije, Litvanije, Rumunije i Bosne i Hercegovine.

Zlatne medalje osvojile su: Erna Svraka, Iman Hebibović, Helena Cvetković, Nejla Šenderović, Vedrana Kaletović i Esma Mujačić.

Srebrene medalje osvojile su: Sarah Begić, Hana Heralić i Dea Muminović.

Bronzane medalje osvojile su Iman Chikha, Marija Andrić i Amila Hodžić.

"Ritmičarke Olimpika kontinuirano nastavljaju sa odličnim rezultatima, pokazujući i potvrđujući svoj talenat, rad i upornost. Svim takmičarkama čestitam na ostvarenim rezultatima jer su pokazale napredak i kvalitet koji obećava uspješnu sportsku karijeru. Veliko hvala i roditeljima koji su došli u Tuzlu podržati sve takmičarke", izjavila je glavna trenerica Hidajeta Glavinić.