Golfer igra na sigurno
0

Woods: Neću se vratiti dok ne budem sasvim spreman

Totalsport
Tiger Woods
Tiger Woods
Nekad najbolji, a danas tek 17. golfer svijeta Tiger Woods (35) najavio je na pres-konferenciji uoči turnira AT&T National da nema namjeru vratiti se takmičarskom ritmu dok potpuno ne zaliječi posljednje u nizu povreda.

"Obično sam znao postaviti rok kada se želim vratiti, a znao sam i igrati dok sam bio povrijeđen. Sada je drugačije. Sada ću se vratiti tek kada ću biti 100% spreman, a kada će to biti, ne znam", rekao je Woods, koji ima velikih problema s povredama oba koljena i Ahilovih tetiva.

Tamnoputi golfer koji je osvojio 73 naslova na PGA Touru, ali posljednji još u rujnu 2009. godine, nije zaigrao od 12. svibnja kada se zbog povrede povukao nakon devet odigranih rupa s Players Championshipa.

"To je za mene bila teška odluka. Uvijek sam imao visoke ciljeve i postavljao sebi rokove, ali sada ne mogu to učiniti", dodao je najplaćeniji sportista današnjice koji će tako, posve je izgledno, propustiti novi u nizu velikih turnira (Major), British Open, koji počinje 14. jula.

"Ne bih otišao tamo samo da se pojavim, već da ga osvojim. Da to bude moguće moram dovesti svoje tijelo u red da mogu prvo trenirati, a onda eventualno igrati", zaključio je osvajač 14 Majorsa, koji je svjetski broj jedan držao čak 281 uzastopnu sedmicu te titulu izgubio 31. oktobra prošle godine.