sport
0

Williams nokautirao Tysona

NINA
Britanski bokser Danny Williams je izazvao jedno od najvećih iznenađenja u historiji boksa, nokautiravši nekadašnjeg prvaka svijeta Mikea Tysona u četvrtoj rundi u Louisvilleu.

38-godišnjem Tysonu, koji je jednostavno primoran da izlazi u ring zbog velikih dugova iako je zaradio ogroman novac u karijeri, pripao je samo početak meča. Vrlo brzo, sedam godina mlađi Williams je uzvratio da bi poslije dvije minute i 51 sekundu borbe u četvrtoj rundi sudac u ringu Denis Alfred bio primoran grogiranog Tysona poslati u ugao.

Nekadašnjem prvaku ovo je bila 57. borba u karijeri i peti poraz. Ostvario je 50 pobjeda, od čega 44 nokautom. S druge strane Williams je u ring izlazio 35 puta. Izgubio je samo tri meča, a od 32 pobjede 26 je završio prije isteka vremena.

Meč u Louisvilleu, rodnom mjestu jednog od najvećih boksera svijeta svih vremena Muhameda Alija, pratilo je 17.273 gledatelja. Mnogi od njih došli su videjeti Alijevu kćer Laylu koja je, prekidom borbe u devetoj rundi, savladala zemljakinju Moniku Nunez. Layla Ali je zabilježila i 18 pobjedu u isto toliko mečeva, od čega 15 nokautom.