Ne vjeruje kolegi "pokajniku"
0

Wiggins: Armstrong je lažljivi gad, bio je dopingovan i 2009.

Totalsport
Bradley Wiggins
Bradley Wiggins
Aktuelni pobjednik Tour de Francea, britanski biciklista Bradley Wiggins, žestoko se obrušio na "pokajnika" Lancea Armstronga jer smatra da Amerikanac i dalje laže.

Armstrong je prošle sedmice u intervjuu sa Oprah Winfrey priznao dopingovanje prilikom osvajanje svih sedam uzastopnih naslova na Tour de Franceu (1999.-2005.), ali ne i 2009. godine kada je po reaktivaciji završio treći.

Iste je godine Armstrong završio treći u ukupnom poretku, a Wiggins četvrti. Nakon što je pogledao intervju kod Oprah, Wiggins ne vjeruje da je Armstrong bio iskren.

"Ono što me najviše uzrujalo je bilo u sezoni 2009./10. kada sam pomislio: 'Ti lažljivi gade'. Sjećam se kako sam išao uz njega rame uz rame i čovjek kojeg sam vidio na vrhu Verbiersa 2009. u usporedbi sa čovjekom kojeg sam vidio na vrhu Ventouxa sedam dana kasnije kada smo zajedno bili na dopinškoj kontroli. To nije bio isti čovjek", rekao je Wiggins.

"Morate samo pogledati videosnimke čovjeka koji je vozio. Više ne vjerujem ničemu što izađe iz njegovih usta".

Wiggins priznaje kako nije želio gledati Armstrongovo priznanje jer je dugo vremena idolizirao Amerikanca dok je bio mladić. Ali kada ga je napokon pogledao, bilo mu je teško suzbiti ljutnju.

"Dio mene to nije želio gledati jer navijač u meni nije želio da se razbije percepcija o njemu kao sjajnom sportisti. Onda sam na kraju morao gledati i gledao sam sa svojim sedmogodišnjim sinom. Nakon prvotnih da i ne odgovora nakupilo mi se puno ljutnje, tuge i malo emocija. Bilo je teško gledati. Moja supruga nije mogla gledati, izašla je iz sobe. Bilo je srceparajuće u nekim aspektima za sport, ali tada nastupa ljutnja".