Na klizalištu Pannonica u Tuzli
19

Vukovi, Medvjedi i Divlje mačke pokazali hokejaške vještine

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba (Foto: D. Z./Klix.ba)
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Klizalište Pannonica, koje je postavljeno na Trgu slobode u Tuzli, danas je bilo domaćin sarajevskim ekipama Vukovi, Medvjedi i Divlje mačke, čiji su takmičari i takmičarke prezentirali hokejaške vještine tuzlanskim osnovcima.

Rezultat je to saradnje Pannonice i Hokejaškog kluba Stari Grad iz Sarajeva, a finale današnje manifestacije održat će se u 16 sati, kada će pomenute ekipe u borbi za bodove izaći na led.

"Mi smo prije tri godine imali pokušaj aktiviranja hokeja u Tuzli. Nažalost, taj klub više ne postoji, ali smo uspostavili kontakt sa Elvirom Ferizovićem i uspjeli smo organizovati današnje aktivnosti", kaže Muhamed Smajlefendić iz tuzlanske Pannonice.

Led na klizalištu Pannonica odgovara dimenzijama terena u dječijoj ligi, a želja je da se potakne interes za popularizaciju hokeja. Zanimljivo je da će u večerašnjim utakmicama nastupiti i ženska hokejaška ekipa Divlje mačke, a iz Pannonice najavljuju izvrsnu zabavu i pozivaju zainteresovane građane da prisustvuju hokejaškim utakmicama.