Plivanje
0

Vraća se Michael Phelps

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ovog vikenda na međunarodnom plivačkom mitingu u kalifornijskoj Santa Clari Amerikanac Michael Phelps će nastupiti prvi put nakon četiri sedmice.

Sredinom maja vlasnik 14 zlatnih olimpijskih medalja nastupio je prvi put nakon Olimpijskih igara u Pekingu, i to na mitingu u Charlottei. Otišao je potom na trosedmične visinske pripreme u Colorado. Sada je ponovno došlo vrijeme samo za bazen.

  • Sad je opet u formi. Izgleda dobro. Još uvijek smo u eksperimentalnoj fazi s novom tehnikom zaveslaja, tako da još uvijek ne znamo gdje smo i na čemu u ovom trenutku - izjavio je Phelpsov trener Bob Bowman.

U Santa Clari će Phelps nastupiti u četiri discipline: 200 leptir (petak), 400 slobodno (subota), te 100 slobodno i 100 leđno. Upravo je na dvjema spomenutim dionicama poražen u Charlottei od Ryana Lochtea.

  • Ne podnosnim poraze, nebitno u kojoj disciplini. Ipak, sposoban sam negativno uvijek preusmjeriti u pozitivno. Ako se razočaram, tek se onda motiviram – rekao je Phelps nakon treninga u četvrtak, koji je odradio po vjetrovitom nevremenu i uzburkanoj vodi otvorenog bazena u Santa Clari.