sport
0

Vladimir Kličko na vrhu planine Eiger

Totalsport
Vladimir Kličko
Vladimir Kličko
Za promotivne potrebe RTL-televizije, produkcijske kuće koja radi prijenose njegovih mečeva, ukrajinski se bokserski prvak u teškoj kategoriji Vladimir Kličko popeo na vrh Eigera, planine u Bernskim Alpama...

Sedmoga idućeg mjeseca upravo u Bernu, na stadionu Stade de Suisse, aktualni profesionalni prvak svijeta po četirima verzijama (IBF, IBO, WBO i WBA) branit će svoje pojaseve protiv 40-godišnjeg Amerikanca Tonyja Thompsona.

Zajedno su obojica dopremljeni do Nordwanda, zastrašujućeg izbočenja na sjevernoj strani Eigera koje se nalazi na visini od 3.500 metara. Na prijedlog organizatora snimanja 36-godišnji se Ukrajinac spremno nastavio penjati prema vrhu smještenom na 4.000 metara. Thompson je odustao.

"Da imaš sedmero djece kao što imam ja, pitao bih te bi li se penjao", rekao je Amerikanac. Za razliku od Thompsona, Kličko ima četiri titule prvaka, te 57 pobjeda u 60 profesionalnih borbi. Poraz "čeka" od daleke 2004. godine.

Jednom su dvojica prijatelja već boksali, i to prije četiri godine. Kličko je slavio prekidom u 11. rundi. Otad je dobio svih 11, a Thompson svih pet borbi koje je boksao, svaki put prije završetka 12. runde.

"Teško je popeti se na vrh, no još je teže na njemu ostati. Thompson je vrlo opasan bokser. Poznaje me vjerovatno bolje od bilo kojeg suparnika kojeg sam dosad imao", rekao je mlađi brat Kličko.