Boks
0

Vitalij Kličko brani WBC naslov protiv Chrisa Arreole

Totalsport
Ukrajinski 38-godišnji bokser Vitalij Kličko branit će naslov profesionalnoga svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji 26. septembra u Staples Centeru, u Los Angelesu.

Protivnik će mu biti Chris Arreola, perspektivni 28-godišnji bokser meksičkog podrijetla, koji tako postaje prvi Hispanoamerikanac s prilikom da osvoji teškaški svjetski naslov.

Vijest je potvrdio Amerikančev promotor Dan Goossen izrazivši nadu da će publika biti navijački podijeljena. Stariji Kličko povremeno živi u Los Angelesu, rodnom gradu Arreole, a baš je u Staples Centeru u junu 2003. godine boksao meč života, protiv legendarnog prvaka Lennoxa Lewisa. Držao se vrlo dobro, ali je sudac prekinuo meč zbog posjekotine iznad oka Ukrajinca u šestoj rundi. Kličko je uvijek tvrdio da je bez problema mogao nastaviti borbu.

Ukrajinac se prvobitno želio boriti protiv Britanca Davida Hayea 12. septembra u Njemačkoj, no Haye se opredijelio za borbu protiv Nikolaja Valujeva.

Arreola zasad ima prvorazredni skor od 27 pobjeda u 27 mečeva, od čega 24 nokautom. Kličko je na omjeru 37-2 (36 nokauta).

Borba s bjeloputim Amerikancem bit će mu treća nakon povratka u ring, Vratio se borbama nakon gotovo četverogodišnje pauze zbog problema s leđima. Posljednji je put boksao 21. marta ove godine pobijedivši Kubanca Juana Carlosa Gomeza tehničkim nokautom u devetoj rundi. U povratničkom je pak dvoboju 10. novembra prošle godine dobio Nigerijca Samuela Petera.