Najljepša sportska priča
0

Više od 300 djece učestvovalo na 8. Međunarodnim danima Sportskih igara mladih

Klix.ba
Nakon što su uspješno završene 2. BH Telecom Sportske igre mladih, Bosna i Hercegovina prvi je put bila domaćin 8. Međunarodnim danima Sportskih igara mladih, koji su se prethodnog vikenda održali u Sarajevu.
U četiri ekipna sporta, mali nogomet, rukomet, košarka i odbojka, 313 učesnika i učesnica iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i BiH su se takmičili za titulu najboljih.

"Bosna Prevent Visoko" (BiH) u muškoj i "ŽRK Kaštele" (Hrvatska) u ženskoj pobjednici su u rukometu. U nogometu su najbolje ekipe "Gorciana Doboj Jug" (BiH) u muškoj kategoriji, a u ženskoj "ŽNK Split" (Hrvatska). U obje konkurencije u košarci najbolje su bile ekipe iz BiH "Koševsko brdo" i "Fifi i cvjetno društvo". Pobjednik u odbojci je ekipa je "OK Marina Kaštele" iz Hrvatske.

“Posebno smo sretni što smo dobili priliku da organizujemo Međunarodne dane koji su kruna Sportskih igara, što nam je potvrda da smo spremni za dalji razvoj Igara koje su samo ove godine u Hrvatskoj i BiH okupile preko 107 hiljada djeca i mladih”, istakao je Haris Deliahmetović, predsjednik Igara za Bosnu i Hercegovinu.

"Međunarodni dani su preteča regionalizacije Igara, jer je planirano da se Igre slijedeće godine održe i u Srbiji”, istakao je Slaven Marić, dopredsjednik Igara, te objasnio da je u planu da se svaku narednu godinu Međunarodni dani održe u drugoj državi. “Za nekoliko godina želimo da Međunarodni dani budu finalno takmičenje cijele regije", zaključio je Marić.
  1. BH Telecom Sportske igre mladih ove godine su u BiH okupile 23.146 djece, a u organizaciji je učestvovalo preko 700 ljudi.

"Zahvaljujemo svima što su odlučili da budu dio najljepše sportske priče. Svima želimo sretnu novu školsku godinu i zakazujemo im susret slijedeće godine!", poručio je na kraju Deliahmetović.