sport
0

Villas-Boas: Iznenadio bih se kada bi prodali Balea

Totalsport
Andre Villas-Boas (Foto: AFP)
Andre Villas-Boas (Foto: AFP)
Velški nogometaš Tottenhama Gareth Bale bit će nadolazećeg ljeta natraženija "roba" na Otoku u prijelaznom roku.

Najboljeg nogometaša Premierlige u izboru PFA (Udruženje profesionalnih nogometaša Engleske i Walesa) i FWA (Udruga nogometnih izvjestitelja) u svojim redovima žele vidjeti najbolji svjetski klubovi na čelu s madridskim Realom.

Zadržavanje Balea u Tottenhamu moglo bi biti ozbiljno stavljeno na kušnju ne izbore li "Spursi" nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, ali portugalski menadžer momčadi Andre Villas-Boas vjeruje da će sjajni Velšanin bez obzira na to ostati.

"Informacija koju imam iz kluba, a koja je pogrešno napisana prošle sedmice, je da će igrač ostati ovdje bez obzira izborimo li kvalifikacije za Ligu prvaka ili ne. To je informacija koju dijelim s vama cijele sezone. Ovaj klub može ići naprijed samo ako zadrži svoje najbolje igrače, a sljedeće sezone Gareth može doći još i više do izražaja", rekao je Villas-Boas.

"Bio bih jako iznenađen (kada bi Bale otišao na ljeto), ali u nogometu je sve moguće. To je nemoguće predvidjeti. Ali to je osiguranje koje imam od kluba. Bez obzira kakvu cijenu igrač postigne to nema veze jer je on naš igrač. On je igrač kojeg moramo zadržati za sljedeće sezone kako bismo osigurali da ispunimo naše ciljeve".

Tottenham je trenutno na petom mjestu premierligaške ljestvice izvan kruga koji vodi u Ligu prvaka, sa dva boda i utakmicom manje od četvrtoplasiranog Arsenala, ali osigurat će četvrto mjesto pobijedi li u preostale svoje četiri utakmice.

"Čvrsto vjerujem da će bodove gubiti sve ekipe uključene u borbu. Bit će jako teško pobijediti sve preostale utakmice jer igramo i sa Chelseajem u gostima, ali to je naš ultimativni cilj. Imamo 62 boda i osam smo bodova udaljeni od 70 bodova, što je bio naš cilj na početku sezone, a što je savršeno dostižno s 12 bodova na raspolaganju".