David Haye
0

'Veselim se dvoboju s velikim dlakavim čudovištem'

Totalsport
Britanski bokser David Haye (28) još je jednom pokazao veliku dozu bahatosti i nepoštovanja prema svojim protivnicima.

Haye će se 7. novembra boriti protiv svjetskog teškaškog prvaka u WBA verziji Rusa Nikolaja Valujeva, a kako se datum održavanja dvoboja bliži Britanac “podgrijava” atmosferu.

  • Veslim se dvoboju s velikim dlakavim čudovištem koje moram nokautirati u studenom. Svi će imati priliku vidjeti kako će jedan maleni dečko pobijediti čovjeka puno većeg od sebe – rekao je 191 centimetar visoki Haye o borbi s 27 centimetara višim protivnikom.

Bahati Haye već ima viziju i što će učiniti kada pobijedi Valujeva. To je napad na naslove koje drža ukrajinska braća Kličko, Vladimir i Vitalij (po IBF, WBO, IBO i WBC verziji).

  • Sljedeće godine bit ću neosporni svjetski prvak u teškoj kategoriji. Jednom kada pobijedim Valujeva za braću Kličko više nema drugog protivnika osim mene – dodao je bokser koji se već trebao boriti protiv Vladimira Klička 20. juna ove godine u Gelsenkirchenu, ali je radi ozljede leđa umjesto Britanca uskočio Uzbekistanac Ruslan Čagajev, koji je na kraju deklasiran i uvjerljivo poražen nokautom u devetoj rundi.

Podsjetimo, uoči te borbe Haye je također “podgrijavao” atmosferu. Osim teškim riječima, Haye je braću Kličko izazvao i grafikom na vlastitoj majici: dok je u desnoj ruci držao odsječenu glavu Vitalija, u lijevoj mu je bila odrubljena glava Vladimira.