sport
325

Veliki uspjeh polaznika Škole trčanja Klix na noćnoj trci u Novom Sadu

Klix.ba
Trkači i trkačice iz Škole trčanja Klix su proteklog vikenda nastupili na noćnim trkama u Novom Sadu i zabilježili veliki uspjeh.

Radilo se o prvom ozbiljnom testu prije nastupa na sarajevskom polumaratonu koji se održava 20. septembra i koji je polaznicima služio da provjere nivo forme, a istovremeno i da "na maloj skali" dožive ono što ih čeka u Sarajevu u septembru.

Rezultati su bili izvanredni i od 300 takmičara iz cijele Jugoistočne Evrope, među kojima je bilo i nekoliko elitnih trkača, Škola trčanja je imala predstavnike među prvih 10 takmičara u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Najviše su se istakli Adnan Ovčina istrčavši 7 kilometara za 30 minuta, što je bilo dovoljno za 10. mjesto, i Ivana Vlaić koja je bila najbolje plasirana polaznica Škole trčanja Klix sa 35 minuta za 7 km, te je osvojila 7. mjesto.

Adnan i Ivana su ujedno bili i najbolji predstavnici iz Bosne i Hercegovine u Novom Sadu.

Preostalih 35 učesnika iz škole trčanja Klix je takođe bilo jako dobro plasirano, svi su završili među prvih 50, ostavivši iza sebe preko 200 takmičara iz drugih škola trčanja iz regiona ili iz atletskih klubova.

Ono što je jednako važno je ogromna količina pozitivne energije koja je krasila cijelo putovanje te divna druženja i puno zabave uz koju je cijeli ovaj sportski vikend protekao. Ovo lijepo sportsko i ljudsko iskustvo će biti od velike koristi za pripreme trkača za sarajevski polumaraton. Svima je došlo i kao ogroman izvor dodatne motivacije jer su polaznici mogli konstatovati koliko su dobri i kvalitetni i koliki su napredak ostvarili u veoma kratkom vremenu.

Treneri škole trčanja Klix iz udruženja Marathon Sarajevo tvrde da su jako ponosni na svoje polaznike koji su vrijedno trenirali u protekla tri mjeseca i rezultat zaista nije izostao.

"Imati pet polaznica među top 20 je vrhunski rezultat i veoma nam je drago da se ova naša najpozitivnija priča u gradu širi i na cijeli region. Trkači i trkačice iz škole trčanja Klix su osvjetlali obraz ne samo trenerima nego cijelom gradu i državi. A već poznati i cijenjeni u svim gradovima u regionu i u Novom Sadu na nekoliko mjesta su imali veliku podršku tokom trke", kazao je Erol Mujanović, trener u Školi trčanja Klix.

Trenerica Maja Čvoro, koja je prošle godine bila najbolje plasirana takmičarka iz BiH na istoj trci, dodala je da je posebno sretna i zbog lijepog druženja sa trkačima iz ostatka BiH i iz drugih škola trčanja (Tuzla, Bijeljina, Banja Luka...) kao i iz regiona (Beograd, Split, Zagreb...).

"Ovakva druženja nas posebno napune pozitivnom energijom i motivacijom da nastavimo još bolje raditi na svim aktivnostima udruženja Marathon. Osim Škole trčanja Klix, koja broji već 100 zadovoljnih polaznika, Udruženje Marathon Sarajevo nastavlja užurbane pripreme na organizaciji trke/šetnje "Djevojke na trčanju" 13. septembra 2015. i sarajevskog polumaratona i Fun Run trke koji će se održati 20. septembra", dodao je Mujanović.