Hrvanje
0

Veliki uspjeh braće Tajić na takmičenju u Austriji

Sarajevo-x.com
Kemal Tajić
Kemal Tajić
Tokom vikenda u austrijskom gradu Gotzisu održano je otvoreno prvenstvo Austrije u hrvanju grčko-rimskim stilom. Bh. reprezentativci i kandidati za odlazak na Mediteranske igre u Peskari 2009., braća Haris i Kemal Tajić, ostvarili su odlične rezultate.

Kemal Tajić u kategoriji do 96 kg postao je šampion Austrije, pobjedivši na putu do prvog mjesta četiri rivala, bez izgubljene runde. Ovom pobjedom, Kemal je skoro ispunio normu za odlazak na Mediteranske igre, te je samo do komisije za vrhunski sport OK BiH da verificira ovaj uspjeh.

Haris Tajić, prošlogodišnji kandididat za odlazak na Olimpijske igre u Pekingu u slobodnom stilu, izgubio je u polufinalu te se zadovoljio s trećim mjestom, u kategoriji do 84 kg, javili su iz Hrvačkog saveza BiH.

Haris Tajić
Haris Tajić

Ipak, Haris specijalista za slobodni stil, ima priliku za postizanje boljeg rezultata na otvorenom prvenstvu Austrije u slobodnom stilu koje će se održati 14. marta 2009., gdje bi se obojica Tajića mogli odlikovati novim medaljama, te potvrditi uslove za odlazak na Mediteranske igre.