Sport promoviše državu
0

Velika sportska imena dolaze na sportski simpozij u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Sarajevo će prvi put u poslijeratnom periodu biti domaćin sportskog simpozija u čijem će radu učestvovati eminentna sportska imena iz zemalja bivše Jugoslavije.

Cilj simpozija SimpoSar Sarajevo 2012., čija je glavna tema ''Utjecaj sportskih uspjeha na promociju države'' je da se na jednom mjestu razgovara o tome koliko je sport važan dio svakog društva i koliko može pomoći u promociji same države. Među polaznicima simpozija će biti više od 400 sportskih radnika, predstavnika različitih sportskih klubova, strukovnih sportskih saveza, univerzitetski profesori iz ove oblasti, predstavnici vladinog i nevladinog sektora, ljudi iz svijeta biznisa, novinari i brojni gosti.

O temi će govoriti legendarni sportisti koji su u svojim karijerama ostvarili značajne uspjehe. Učešće su potvrdili Ivica Osim, Duško Vujošević, Aco Petrović, Vlatko Marković, Bogdan Tanjević, Mirko Novosel, Slaven Bilić, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH prof.dr. Izet Radžo, prof.dr. Munir Talović i mnogi drugi. 'Bit će ovo prilika i da se razgovora o tome koliko su mediji značajni u promociji i sporta i sportista.

O ovoj temi će govoriti jedan od najvećih poznavalaca ove teme kada je riječ o zemljama bivše Jugoslavije - Goran Milić. Ovo je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu čuju iskustva proslavljenih sportskih radnika sa prostora bivše zajedničke države. Organizator simpozija legendarni komentator Sabahudin Topalbećirević očekuje rekordan broj gostiju iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.

''Nevjerovatno je interesovanje jer se nikada na jednom mjestu nisu okupile takve sportske legende kakve će biti na simpoziju u Sarajevu i od kojih imate šta naučiti'', naglašava Topalbećirević. Dodaje da će ovaj simpozij biti upisan u kalendar događaja kao jedan od značajnijih u oblasti sporta. Sve informacije se mogu dobiti pozivom na brojeve telefona 061 061 666 i 061 479 235. Za sva dodatna pitanja odgovore možete potražiti putem e-maila [email protected].

Simpozij SimpoSar Sarajevo 2012. će trajati tri dana, od 20. do 22. januara, a održavat će se u hotelu Hooliwood na Ilidži.