sport
4

Večeras u Domu mladih borilački spektakl Sarajevo Fight Night

Klix.ba
U sarajevskom Domu mladih večeras će biti održana večer olimpijskog i profesionalnog boksa pod nazivom Sarajevo Fight Night.

U borbi večeri za titulu WBF šampiona svijeta protivnik našem odličnom bokseru Mostarcu Damiru Belji, koji još nije poražen u profesionalnoj karijeri, bit će Kolumbijac Epifani Mendoza.

"Očekuje me najteži meč u karijeri. Riječ je o odličnom borcu koji je veoma cijenjen u bokserskom svijetu. Ipak, vjerujem u sebe i nadam se da će pojas na kraju završiti kod mene", kazao je Beljo pred večerašnji meč koji će imati veiku podršku svojih navijača iz Mostara i Rame koji organizirano dolaze u Domu mladih.

Pored borbe večeri večeri za titulu WBF šampiona svijeta najbolji okršaji u ringu se očekuju između Adnana Redžovića (BiH) i Patricka Bergera (Austrija), Memnuna Hadžića i Miloša Dovedana (Srbija), te Predraga Kovačevića - Mamadou Thiama (Senegala).

Oficijelno vaganje boksera i pres-konferencija održani su jučer u hotelu Hollywood. Sponzori ovog borilačkog spektakla su BH Telecom, BH Pošta, Euroasfalt, King of Ring i drugi.

Sarajevo Fight Night u Domu mladih počinje u 19 sati, a direktan prijenos od 20 sati emitira Hayat TV.