Narodno pozorište Sarajevo
0

Večeras svečano proglašenje sportiste godine BiH

FENA
Svečano proglašenje 65. izbora sportiste godine u organizaciji Sportskog saveza BiH bit će održano danas u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Ocjenjivački žiri sastavljen od sportskih radnika i novinara izabrat će najbolje sportiste i ekipe u 2009. godini.

Sportski savez će dodijeliti nagrade u još devet kategorija - seniorka, senior, trener, junior, juniorka, muška ekipa, ženska ekipa, nagrada za fair-play i specijalna nagrada "Mirza Delibašić".

Posebna priznanja bit će dodijeljena u kategorijama: sportske nade, vrhunski međunarodni rezultat, doprinos popularizaciji i razvoju bh. sporta te doprinos sportskoj publicističkoj i izdavačkoj djelatnosti.

Tim povodom u Sportskom savezu BiH održana je konferencija za medije kojoj su prisustvovali selektor džudo reprezentacije BiH Branislav Crnogorac, džudistkinja i predstavnica sportista Larisa Cerić i član žirija i novinar Muhamed Bikić.

"Osnova kriterija za izbor sportiste godine su mađarske tablice kojima se računaju sportska dostignuća nekog sportiste", kazao je Crnogorac, dok je Bikić dodao da je žiri zadovoljan urađenim poslom, te da se radilo i na poboljšanju pravilnika izbora.

Larisa Cerić se nada osvajanju prestižne nagrade sportiste godine, iako smatra čašću samu nominaciju u uži krug kandidata za najviše priznanje.