sport
0

Večeras finale Lige prvaka

Klix.ba
Old Trafford, srijeda 20:45h
Old Trafford, srijeda 20:45h
Večeras se na Old Traffordu igra 48. finale Lige prvaka u kojem se sastaju dva prestižna talijanska kluba.

Ova dva tima su se mnogo puta sastajala u domaćem prvenstvu na stadionima u Torinu ili u Milanu, ali ovo je prvi put da igraju na neutralnom terenu. Marcello Lippi, koji je nedavno s Juventusom osvojio 27. titulu prvaka Italije, neće moći računati na usluge Pavela Nedveda zbog žutog kartona kojeg je Čeh dobio u polufinalnom susretu protiv Reala. Najrealnije šanse da zamijeni Nedveda na terenu ima Mauro Camoranesi.

Oba trenera skrivaju sastave, no pretpostavlja se da će za Juventus na teren istrčati: Gianluigi Buffon, Lilian Thuram, Ciro Ferrara, Paolo Montero, Alessandro Birindelli, Mauro Camoranesi, Edgar Davids, Alessio Tacchinardi, Gianluca Zambrotta, Alessandro Del Piero, David Trezeguet. Carlo Ancelotti će morati čekati do srijede kada će saznati da li će svoje stalno mjesto u obrani zauzeti iskusni Alessandro Costacurta. Svjetski prvak Brazilac Roque Junior ili hrvatski reprezentativac Dario Šimić će najvjerovatnije zamijeniti Costacurtu ukoliko se do srijede Talijan ne oporavi od ozljede.

Najvjerovatniji sastav Milana: Dida, Alessandro Costacurta, Alessandro Nesta, Paolo Maldini, Kakha Kaladze, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf, Rui Costa, Andriy Shevchenko, Filippo Inzaghi.

Old Trafford, spreman za veliko finale
Ukoliko Milan pobijedi biće to 6. titula evropskog prvaka za proslavljeni talijanski klub, koji će se naći na drugom mjestu najtrofejnijih odmah iza Real Madrida koji ima 9. titula.