Olimpijske igre u Londonu
4

Vaterpolo: Hrvatska u polufinalu pobjedom nad SAD-om

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Impresivno su hrvatski vaterpolisti odradili četvrtfinalni okršaj protiv SAD-a i pobjedom 8-2 osigurali plasman u polufinale Olimpijskih igara u Londonu.

Posebno su Rudićevi izabranici sjajno odigrali prve dvije četvrtine nakon kojih je semafor pokazivao rezultat 5-0. Hrvatska odbrana je funkcionirala savršeno, a i u napadu je imala odlična rješenja. Damir Burić i Samir Barać su pogocima zatvorili prvu četvrtinu, a u drugoj su mrežu Amerikanaca, srebrnih iz Pekinga, napunili Miho Bošković, odnosno Paulo Obradović s dva gola.

Malo je opuštanje uslijedilo na početku treće dionice. Amerikanci su smanjili pogocima Ryana Baileyja i Petera Varellasa i nakratko vratili nadu, ali Miho Bošković i Sandro Sukno su do kraja tog dijela igre ponovno Hrvatskoj donijeli plus pet (7-2).

Veliku je londonsku večer hrvatske reprezentacije u zadnjoj četvrtini zaključio Burić svojim drugim pogotkom za konačnih 8-2.

Hrvatska je primila samo jedan gol u osam situacija s igračem manje, a svakako treba istaknuti i ponovno sjajnog Josipa Pavića koji je odbranio deset udaraca.

Hrvatska će za ulazak u finale u petak igrati protiv Crne Gore koja je ranije svladala Španjolsku s 11-9. Upravo su Crnogorci stali na put Rudićevim izabranicima u Pekingu prije četiri godine kada su bili bolji u četvrtfinalu sa 7-6.

 OI, vaterpolo (muški), četvrtfinale:

Crna Gora – Španija 11-9 Srbija – Australija 11-8 Italija – Mađarska 11-9 Hrvatska – SAD 8-2