Vaterpolo liga KS
0

Vaterpolisti GKVS Sarajevo potopili VK Mladost

Sarajevo-x.com
U okviru Vaterpolo lige Kantona Sarajevo koje je u subotu odigrano na Olimpijskom bazenu “Otoka”, vaterpolisti GKVS Sarajevo su pobijedili VK mladost rezultatom 27:2.

U okviru Vaterpolo lige Kantona Sarajevo koje je u subotu odigrano na Olimpijskom bazenu “Otoka”, postignuti su sljedeći rezultati:

VK Torpedo – Akademija B 7-7 (nastupali igrači rođeni 1998. godine i mlađi, kadeti)

VK Mladost Sarajevo – GKVS Sarajevo 2-27 (nastupali igrači rođeni 1995. godine i mlađi, mlađi juniori)

Akademija B – VK Torpedo 26:1 (nastupali igrači rođeni 1995. godine i mlađi, mlađi juniori)

U drugoj utakmici koja je bila na rasporedu od 14 sati, mlađi juniori GKVS Sarajevo deklasirali su svoje vršnjake iz VK Mladost Sarajevo visokim rezultatom 2:27 (0:8, 0:5, 1:7, 1:7).

Izuzetno disciplinovanom i agresivnom odbranom, te brzim kontranapadima, “Sarajlije” su riješile pitanje pobijednika u ovom meču.

Najefikasniji pojedinci utakmice bili su Zlatan Fako, trenutno najbolji strijelac Lige, sa deset (10) golova, te kapiten ekipe Salko Komar sa pet (5) golova. Na ovoj utakmici briljirao je mladi golman Eldar Ridžal sa nekoliko atraktivnih intervencija. U ekipi GKVS Sarajevo, gotovo svi igrači su se upisali u listu strijelca što dovoljno govori o jakoj kolektivnoj igri sa brojnim asistencijama.

Za GKVS Sarajevo ponovo su zaigrali reprezentativci Alija Klico i Tarik Zornić nakon dugih i teških povreda.

Podsjećamo, GKVS Sarajevo se u protekle dvije i po godine okitio sa nekoliko značajnih domaćih i internacionalnih trofeja u plivanju i vaterpolu. Klub je osvojio preko 2.000 medalja, te je vlasnik nekoliko desetina državnih rekorda u gotovo svim kategorijama. U vaterpolo konkurenciji, GKVS Sarajevo je aktuelni prvak Lige Kantona Sarajevo u juniorskim selekcijama.