Felix Sturm u posjeti GK BiH
0

"Uvijek sam se ponosio svojim porijeklom"

Sarajevo-x.com
Adnan Ćatić alias Felix Sturm, svjetski prvak u profesionalnom boksu u srednjoj kategoriji po verziji WBA, u utorak, 15. februara 2011. godine posjetio je Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Štutgartu i razgovarao sa generalnim konzulom Harisom Halilovićem.

Ćatić je generalnog konzula Halilovića upoznao sa pripremama pred boks-meč za odbranu titule svjetskog šampiona sa Amerikancem Ronaldom Hearnsom koji će se održati u subotu, 19. februara 2011. godine, u Porsche Areni, u Štutgartu, za koji u Njemačkoj i šire vlada veliko interesovanje, kako među Bosancima i Hercegovcima, tako i među svim ljubiteljima boksa.

U razgovoru sa generalnim konzulom Halilovićem višestruki svjetski prvak, po mnogima jedan od najboljih boksera današnjice je istakao da iako je rođen u Leverkusenu, u SR Njemačkoj, Bosnu i Hercegovinu doživljava kao svoju domovinu, da ga za nju vežu najljepše uspomene i da se uvijek ponosio svojim porijeklom.

Generalni konzul Halilović je Adnanu Ćatiću čestitao na uspjesima i zahvalio na promovisanju BiH u svijetu. Poklonio mu je nekoliko knjiga o Bosni i Hercegovini i poželio da u subotu odbrani titulu svjetskog šampiona.

U pratnji šampiona Ćatića prilikom posjete Generalnom konzulatu BiH u Štutgartu, osim menadžera i trenera bio je i Adnan Redžović, jedan od naših najboljih K-1 boraca, sa svojim trenerom Jasminom Erovićem. Redžović će u subotu nastupati u jednoj od predborbi spektakla Sturm-Hearns.