Sarajevski polumaraton 2009.
0

Utrka od 21,1 km kroz najljepše dijelove grada

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
I ove godine u povodu obilježavanja Svjetskog dana bez automobila NVO "Marathon" organizuje "Sarajevski polumaraton 2009.", najveći tradicionalni sportski događaj međunarodnog karaktera u glavnom gradu BiH.

Radi se o utrci od 21,1 km, čiji će učesnici proći najljepšim dijelovima grada Sarajeva i na kojoj se očekuje učešće od preko 400 trkača iz BiH i preko 15 stranih zemalja.

"Za sada bilježimo grupne dolaske učesnika iz Austrije, Francuske, Španije, Nizozemske, Česke i Italije", pohvalili su se organizatori koji na ovaj način pokušavaju grad Sarajevo i održati u prestižnoj porodici gradova organizatora maratona i polumaratona, a utrka je registrovana i u evropskom kalendaru takmičenja.

Polumaraton će biti održan u nedelju, 27. septembra, i ujedno će obilježiti i Svjetski dan bez automobila, te uticati na podizanje ekološke svijesti. Također, zahvaljujući ovom projektu nekoliko stotina stranih gostiju će doći da provede vikend u Sarajevu.

Informacije o partnerima, nagradnom fondu i trasi utrke će biti objavljene naknadno. Upis na trku može biti obavljen na oficijelnoj web stranici polumaratona www.sarajevomarathon.ba.

Vidimo se na startu - poručili su organizatori.