sport
1

Utrka brdskobiciklističke Škoda XC lige 1. jula

Klix.ba
U Sarajevu, na lokaciji Čavljak, nadomak grada, će se 1. jula održati četvrta po redu utrka brdskobiciklističke Škoda XC lige. Ova liga je prvi put pokrenuta ove godine i jedinstvena je za područje Bosne i Hercegovine.

Učestvuju takmičari iz 29 klubova učlanjenih u Biciklistički savez Bosne i Hercegovine, a takmiče se u kategorijama:

Elite – od 24 do 35 godina U23 – od 19 do 23 godine Juniori – 17 i 18 godina Kadeti – 15 i 16 godin Mlađi kadeti – 13 i 14 godina Veterani/masters – iznad 35 godina Žene – licencirane takmičarke bez ograničenja godišta Hobby – rekreativni nelicencirani takmičari

Ovisno o kategoriji, takmičari voze od dva do šest krugova dužine 4850 metara. Staza je u potpunosti pripremljena na off-road terenu, kombinacija makadama, zemljanih i travnatih staza, a sadrži i nekoliko tehnički zahtjevnih sekcija, kao i vještački izgrađenih skokova.

Organizator utrke je Udruženje brdskih biciklista (MTBA) iz Sarajeva, a očekuje se oko 150 takmičara. Početak utrke je predviđen za 12:00 sati, a startat će se odvojeno po kategorijama. Bit će ovo prilika da posjetioci na djelu vide reprezentativce BiH u brdskom biciklizmu, a gledaoci će moći uživati i u zabavnom programu na startno-ciljnoj ravnini.

Više informacija o tome kako doći na Čavljak i obrazac ua online prijavu učesnika svi zainteresovani mogu naći na internet-stranici www.mtb.ba