sport
0

Utakmica između BiH i SCG-a pod posebnim mjerama sigurnosti

NINA
Kvalifikacijska utakmica između Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2006., koja će se, kako se očekuje, 9. oktobra odigrati u Zenici, bit će pod posebnim mjerama sigurnosti.

U Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine održan je sastanak s predstavnicima policije na svim razinama i tom prilikom razmotreni su svi sigurnosni aspekti vezani za gostovanje A i mlade reprezentacije SCG-a. Dogovorene su opsežne mjere sigurnosti, a među novinama u odnosu na ranije međunarodne utakmice je da će pored upaljača i drugih tvrdih predmeta gledateljima biti zabranjeno i unošenje kišobrana na stadion.

Tokom njihovog boravka u Sarajevu i Zenici cijelo vrijeme će ih pratiti policija, koja će ujedno pratiti i na sigurnost gostujućih navijača i novinara, koji će biti smješteni u sarajevskom hotelu Grand.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Blaž Slišković najavio je da će sutra službeno saopštiti popis igrača za meč protiv Srbije i Crne Gore. Današnji mediji tvrde da će na njemu sigurno biti Sergej Barbarez, Mirsad Bešlija, Hasan Salihamidžić, Branimir Bajić, Dragan Blatnjak, Elvir Bolić, Elvir Baljić, Vladan Grujić, Emir Spahić, Saša Papac, Nedim Halilović i Zvjezdan Misimović.

Zbog ozljeda pozive najvjerojatnije neće dobiti Vedin Musić, Zlatan Bajramović i Kenan Hasagić. Umjesto njih, očekuje se da će Slišković pozvati prvotimca nekadašnjeg Širokog Brijega, a sada ruskog Krasnodora, Ricarda Bajana i nogometaša lidera Bundeslige Wolfsburga Mirka Hrgovića.

Pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine počet će 4. oktobra u Međugorju. BBC je najavio da će snimati tu utakmicu u okviru pedesetominutne priče o posljednjim uspjesima bosanskohercegovačke reprezentacije.