sport
0

Uspjeh mladih bh. plivača u Stuttgartu

Sarajevo-x.com
Proteklog vikenda u Stuttgartu održan je Međunarodni plivački miting "International Sindelfingen Swimming Championships powered by arena 2012", na kojem je nastupilo preko 800 takmičara.

Na Mitingu su nastupili klubovi iz Urugvaja, Švicarske, Holandije, Grčke, Luksemburga, Njemačke i Bosne i Hercegovine. Ovo je bilo zvanično FINA (Svjetka plivačka asocijacija) takmičenje, na kojem su se plivale norme za predstojeće Olimpijske igre u Londonu.

Nastupili su olimpijci Martin Kutcher iz Urugvaja, Martha Matsa i Odissef Melanidis iz Grčke, te Silke Lipok i braća Deibler iz Njemačke.

Našu zemlju, na ovom takmičenju predstavljao je Klub vodenih sportova Delfin iz Sarajeva, sa tri takmičara. Ersin Gec je postigao veoma značajne rezultate u kategoriji 2001. godište i mlađi. Osvojio je dvije zlatne medalje i to u disciplinama: 50 metara prsno i 100 metara prsno. Pored Ersina Geca, našu zemlju su predstavljali Tarik Rahmanović i Adin Korjenić, koji su popravili lična vremena i stekli nova iskustva.

Međunarodna takmičenja našim plivačima koriste za dobijanje novih saznanja i iskustava u plivačkom sportu, te na taj način unaprijeđuju svoje plivačke karijere.