sport
0

Uspjeh bh. džudista na međunarodnim turnirima

FENA
Seniorska džudo reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je tri bronzane medalje na 11. međunarodnom džudo turniru "Kup Dubrovnika".

Ibro Miladin je u kategoriji +100 kg do bronze došao sa tri pobjede i jednim porazom. U borbi za treće mjesto savladao je Aleksandra Petkovića iz Srbije, koji je na proteklom seniorskom Balkanskom prvenstvu osvojio prvo mjesto. Treća mjesta osvojili su i Mitar Mrdić (- 73 kg) i Aldin Lukač (- 81 kg).

Selektor BH tima Branislav Crnogorac na ovom turniru nije imao na raspolaganju Amela Mekića kojem je u Rijeci dva dana ranije ponovo operirano koljeno. Mekić neće imati potrebu za novim operativnim zahvatima te će za dvije sedmice ponovo moći trenirati.

Na turniru u Beogradu nastupila je bh. reprezentacija mlađih seniora do 23 godine, koji će krajem novembra nastupiti na evropskom prvenstvu u Zagrebu. Najuspješniji je bio Benjamin Šut koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji do 73 kg. Dragan Lučić (- 66 kg) i Jadranko Jahić (- 100 kg) osvojili su druga mjesta, a Sulejman Žilić 3. mjesto.

Na turniru u Zagrebu bh. kadetkinja Sabina Haračić osvojila je prvo mjesto u kategoriji do 70 kg.