Olimpijske igre
0

Uspavani Gay vjeruje da ima odgovor za Bolta i Blakea

Totalsport
Tyson Gay (Foto: AFP)
Tyson Gay (Foto: AFP)
Sprinter Tyson Gay posljednjih je dana bio predmet šale unutar američke delegacije na Olimpijskim igrama u Londonu. Zaspao je, naime, na tribinama tokom utakmice američkih i francuskih košarkaša, a jedan ga je kolega snimio i objavio fotografiju na Twitteru.

Gay se ipak nije previše uznemirio. Sva njegova koncentracija usmjerena je na atletska takmičenja koja slijede, tačnije na utrku na 100 metara na kojoj će pokušati razbiti jamajčansku "koaliciju" predvođenu braniteljem naslova Usainom Boltom i svjetskim prvakom Yohanom Blakeom.

"Znam čime raspolažu ti dečki. Ali i oni znaju čime ja raspolažem", poručio je Amerikanac.

Gay je vlasnik drugog rezultata u historiji na 100 metara (9.69), na Svjetskom prvenstvu 2007. u Osaki osvojio je zlatne medalje na 100, 200 i 4x100 metara, ali olimpijsku medalju još uvijek nema. Iako je posljednjih mjeseci imao velikih problema s povredom kuka, uvjeren je da će London biti mjesto njegove sreće.

"Unosim puno sile u ove Olimpijske igre. I psihički i fizički sam koncentrisan na osvajanje medalje, samo se nadam da će me tijelo slušati. Neovisno o tome hoće li moji konkurenti trčati 9.8, 9.7 ili 9.6, moram se nadati da to može i moje tijelo. Osjećam se dobro, uživam i trenutno se pokušavam naviknuti na Olimpijsko selo", naglasio je Gay.

Osvrnuo se potom još jednom na priču o spavanju na utakmici "dream teama". Fotografija je na Twitteru osvanula zahvaljujući 400-metrašu Tonyju McQuayu.

"Lijepo mi je smjestio. Jesam li mu se osvetio? Još nisam", uz osmijeh je zaključio Gay.

Dodajmo ovome da atletska takmičenja u Londonu počinju u petak. Kvalifikacije na 100 metara su na rasporedu u subotu, a finale dan kasnije.