sport
30

Uskoro Happy :))) S.ketch Beach turnir u odbojci na pijesku

Klix.ba
Početak ljetnih praznika u Sarajevu i ove godine bit će u znaku sporta i dobre zabave. Riječ je o Happy :))) S.ketch Beach Volleyball 2014 – 6. turniru amatera u odbojci na pijesku koji će se održati od 21. do 23. juna na Termalnoj Rivijeri Ilidža.

Happy :))) S.ketch Beach Volleyball 2014 je kombinacija neprofesionalnog sporta, kvalitetne pop muzike i zabavnog programa, te niza popratnih takmičenja za publiku.

"Cilj nam je da pružimo interesantan, urban, sportsko-muzički sadržaj za naše sugrađane i turiste. Nakon četiri godine na Bentbaši, takmičenje smo prošle godine odlučili prebaciti na novootvorene terene za odbojku na pijesku u sklopu kompleksa Termalne Rivijere Ilidža. Na novoj lokaciji imamo kvalitetnije uslove i bolje sadržaje za učesnike i gledaoce", riječi su Gorjana Bilalagića, direktora turnira.

Osnovu S.ketcha čini sportski događaj u kombinaciji sa pratećim sadržajem. Pravila su jednostavna: igra se 4 na 4, a u svakom timu mora biti barem jedna igračica. Pravo učešća imaju svi željni rekreacije i dobre ljetne zabave, izuzev profesionalnih igrača. Pobjednici idu na ljetovanje u Hotel Palac u Baškoj Vodi, a za drugo i treće mjesto nagrade su obezbijedili Happy i Laško!

Kako bi sve bilo još interesantnije, organizovat će se i revijalni meč u ponedjeljak 23.06. u 18:00 sati. U proteklim godinama u revijalnom meču su sudjelovali Sergej Barbarez, Dino Konaković, Boris Ler, Damir Džumhur, Muhamed Konjić, Amel Ćurić, Daniella Mijatović, Dejan Radović....

Kao i prošle godine, pored turnira za amatere biće organizovan i egzibicioni turnir 2 na 2 za profesionalce.

Prijave, za oba takmičenja, se može vršiti do 17.06.2014. na web stranici www.odbojka.ba ili www.sketch.ba. Više informacija je dostupno i na FB/S.ketchBeachVolleyball.

Ono što je zanimljivo jeste da su učesnici različitih starosnih skupina (od 18 do 45 godina), pa je opravdana tvrdnja organizatora turnira da je riječ o zabavi za sve Sarajlije, ali i one koji će se u ova tri dana naći u Sarajevu.

Za sve učesnike i posjetioce takmičenja, Termalana Rivijera Ilidža je pripremila posebne pakete ulaznica po promotivnim cijenama za vrijeme takmičenja.

Sve skupa: revijalni meč, nagradne igre za publiku, plesačice, navijačice, nekonvencionalni voditelji programa, bazeni, te mnoštvo ostalog dodatnog sadržaja, garantuje izvrstan provod na Termalnoj Rivijeri Ilidža.

Organizatori događaja su Marketing agencija B40 i Knap studio.