sport
0

U Zenicu stižu 624 atletičara i atletičarke iz 18 evropskih država

FENA
Potpredsjednik Atletskog saveza BiH Ibrahim Meškić jutros je za Fenu izjavio da je sve spremno za održavanje Evropskog kupa u atletici 2. liga - Grupa «B», koji je na programu 23. i 24. juna na atletskom stadionu KSC Kamberovića polje.

«Borilišta su maksimalno uređena, osigurani su vrhunski uvjeti za održavanje jednog od najvećih sportskih događaja u historiji BiH. Učešće su potvrdila 624 takmičara iz 18 država i sve reprezentacije u Zenicu dolaze s najboljim atletičarima.

Prve zvjezde Evropskog kupa sigurno će biti Blanka Vlašić i Ivana Brkljačić, hrvatske rekorderke u skoku uvis i bacanju kladiva, Izraelec Alex Averbukh vodeći na svjetskoj listi u skoku s motkom, Kipranin Prodromos Katsantonis koji je ove godine 100 metara istračao za 10,19 sekundi, te mnogi drugi. Sigurno je da i reprezentacija BiH može postići dobre rezultate, prije svih tu mislimo na Hamzu Alića u bacanju kugle», izjavio je Meškić.

Iako su prva takmičenja na Evropskom kup u subotu u 13.30 sati, reprezentacije Izraela, Švicarske i Armenije već danas će stići u Zenicu, dok su svoj dolazak za sutra najavile reprezentacije: Hrvatske, Turske, Gruzije, Kipra, Albanije, Crne Gore, Azerbejdžana, Luksemburga, Moldavije, Makedonije, te članice Atletske asocijacije mladih evropskih država – Malta, San Marino, Lihtenštajn i San Marino.