sport
4

U Tuzli održan međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici

Klix.ba
Ovog vikenda u Tuzli je održan Drugi internaconalni turnir u rimičkoj gimnastici ''Salines Cup - Tuzla 2013''.

Ova manifestacija je održana povodom jubileja 70 godina od oslobođenja Tuzle. Na turniru je učestvovalo 20 ekipa sa 160 takmičarki iz 10 evropskih zemalja. Poseban značaj ovom turniru daje i učešće zemalja (Rusija, Ukrajina, Bugarska, Rumunija) koje su vodeće u svijetu gimnastike.

Tokom pauze na turniru svoj doprinos ovoj manifestaciji dali su i članovi KUD ''Pannonica'' koji su se predstavili sa tri folklorne koreografije.

Organizator, klub ritmičko-sportske gimnastike ''Sloboda'' je nastupio sa 6 takmičarki i bio veoma uspješan osvojivši 4 zlatne i 2 bronzane medalje.

''S obzirom na učešće takmičarki iz zemalja koje su u vrhu ovog sporta ovaj turnir se smatra jednim od kvalitetnijih. Turnir je protekao onako kako smo planirali, bez problema i nadam se da su svi gosti otišli zadovoljni. Čestitam svojim gimnastičarkama na uspjehu u ovako jakoj konkurenciji. Također se zahvaljujem svim sponzorima i onima koji su pomogli da se ovaj turnir organizuje'', izjavila je trenerica Svitlana Tinjić.