sport
111

U subotu počinje Međunarodni plivački miting "Sarajevu s ljubavlju 2016."

Klix.ba
15. Međunarodni plivački miting "Sarajevu s ljubavlju 2016." u organizaciji Plivačkog kluba Bosna iz Sarajeva, bit će održan u subotu i nedjelju 2/3.aprila na Olimpijskom bazenu Otoka.

Na mitingu će nastupiti gotovo 500 plivača iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, iz preko 30 klubova. Najbolji plivači regije dolaze iz Dubrovnika, Ljubljane, Rijeke, Beograda, Novog sada, Subotice, Podgorice, Herceg Novog, Kotora, Budve, Užica, Paraćina, Tuzle, Banje Luke, Mostara, Zenice i Sarajeva.

Takmičenje se odvija u četiri dijela. Prvi dio startuje u subotu svečanim otvaranjem i kvalifikacionim utrkama u 10 sati, dok su finalne trke, A i B finala na programu u 17:30 sati.

Drugi dan, u nedjelju, kvalifikacione trke su u 9.30, dok su A i B finala zakazana za 17 sati. Za najbolje organizator i sponzori obezbjedili su vrijedne nagrade, pehare, medalje, i robno-novčane nagrade.

Ulaz je slobodan za sve ljubitelje plivanja. Plivački Klub Bosna i ovaj put povrđuje da je odličan domaćin i organizator, te u godini kada slavi 35 godina djelovanja, priređuje najveći plivački događaj u ovoj godini u BiH. Miting je certificiran od Svjetske plivačke federacije FINA kao kvalifikacioni za Olimpijske igre u Riju, za EP seniora u Londonu, te EP juniora u Mađarskoj.

PS BiH Miting je certificirao kao kvalifikacioni za Balkanske igre juniora. Očekuje se mnoštvo dobrih utrka i postavljanje novih plivačkih rekorda Bosne i Hercegovine. Pokrovitelj Mitinga je Gradska uprava Sarajevo, a suorganizator je Olimpijski bazen Otoka.