sport
92

U subotu Otvoreno prvenstvu u karateu "Ilidža open 2016"

Klix.ba
Veliko 11. Otvoreno prvenstvo u karateu "Ilidža open 2016" se održava u subotu u KSC Ilidža. Organizatori su primili više 500 prijava, a očekuju da će ove godine premašiti brojku od 1.000 učesnika.

Kako je najavljeno ranije 5. marta 2016. godine Karate klub "Champion" će organizovati tradicionalno 11. Otvoreno prvenstvo u karateu "Ilidža open 2016". Ovaj karate turnir se održava povodom Dana reintegracije općine Ilidža, a generalni pokrovitelj turnira će biti Općina Ilidža.

Od 2005. godine ovaj karate turnir bilježi samo uspone i ima epitet jednog od najkvalitetnijih karate turnira u Bosni i Hercegovini i regiji, a zainteresiranost nije izostala ni ove godine.

"Nekoliko prije turnira već imamo ogroman broj prijava. Nažalost, prije nekoliko dana donijeli smo odluku o neodržavanju drugog dana takmičenja za seniore, ali vjerujemo da to neće biti razlog zašto bi ovaj Ilidža open imao znatno manje učesnika", naglasio je član organizacionog odbora Mensur Agović.

Posebno bitno organizatorima je učešće privrednih subjekata, ali i državnih institucija u organizaciji ovoga događaja, kako kao sufinansijeri, tako i kao logistička podrška. Vjeruju da su uspjeli zatvoriti jedan pozitivan krug u kojem mediji, privredni subjekti, državne institucije i kolektiv KK "Champion" zajednički unapređuju ovakve događaje u Bosni i Hercegovini te grade imidž koji je prepoznatljiv širom svijeta.

"Uspjeli smo formirati organizacioni odbor koji će raditi i učiniti sve od sebe da Ilidža open bude poznat širom svijeta. Želimo da stvaramo turnir koji će biti 'must do' aktivnost i koju niko ne želi zaobići. Preko 1.000 učesnika iz devet zemalja nas očekuje ove godine, a naš zadatak je da ih dočekamo i ispratimo prijateljski, te ih pozovemo da budu naši gosti. Broj gostiju prelazi preko 3.000 uzmemo li u obzir da uz učesnike dolaze treneri, vozači, doktori, fizioterapeuti i ostalo osoblje i pratnje. Ilidža će zasigurno 5. marta biti centar sportskog dešavanja u BiH", dodao je predsjednik organizacionog odbora Denis Muhović.

Turnir počinje u 13:00 sati u KSC "Ilidža". Ulaz je slobodan za sve posjetioce.