Festival mladosti "Denis Mrnjavac"
0

U subotu nogometni, a u nedjelju šahovski i košarkaški turnir

Klix.ba
Ovog vikenda će četvrto izdanje Festivala mladosti "Denis Mrnjavac" biti nastavljeno nogometnim turnirom na terenima FIS-a i OŠ "Hamdija Kreševljaković" na Vratniku, dok će u nedjelju, posljednjeg dana Festivala, biti održani šahovski i košarkaški turniri, kao i finalni dio nogometnog turnira na otvorenom terenu FIS-a. Ranije najavljeni plivački meeting je otkazan usljed nedostatka finansijskih sredstava.

U subotu, 9. juna, u 9 sati na Vratniku počinju kvalifikacije nogometnog turnira, dok će se finale igrati na terenu FIS-a od 12 sati.

"Pozivamo sve zainteresirane da budu dio ove manifestacije i na taj način učestvuju u borbi protiv maloljetničke delinkvencije", pozvali su organizatori građane i građanke Sarajeva.

Posljednjeg dana Festivala će u prostorijama Šahovskog kluba "Stari Grad" od 10 sati biti održan šahovski turnir. Finalni dio fudbalskog turnira će biti održan na otvorenom terenu FIS-a od 12 sati, a finalna utakmica će se igrati oko 16 sati. U organizaciji Sportsko-rekreacione asocijacije "Triumph" u dvorani Ramiz Salčin održat će se košarkaški turnir kojim će biti završen 4. festival mladosti "Denis Mrnjavac".

Festival mladosti "Denis Mrnjavac" je nastao iz manifestacije "Sportom protiv nasilja - sjećanje na Denisa Mrnjavca". Već četvrtu godinu ovaj projekt ima za cilj istaknuti sport kao mogućnost borbe protiv nasilja i svrha mu je integracija mladog čovjeka u moderno društvo. Organiziraju ga Karate klub "Olimp" i Omladinski šahovski klub "Centar".