sport
0

U subotu na Otoci plivački miting "Bembaša kup-Stari Grad 2013."

Klix.ba
Na trećem plivačkom mitingu "Bembaša kup-Stari Grad 2013." , koji se održava u subotu na Olimpijskom bazenu Otoka, nastupit će 362 plivača iz 16 bh. klubova, rečeno je na današnjoj press konferenciji održanoj u Općini Stari Grad.

Plivački miting “Bembaša kup-Stari Grad 2013.” održava se u sklopu Dana Općine Stari Grad koja, jedina od svih općina, u svom programu obilježavanja Dana Općine izdvaja prostor i za plivački miting.

Organizator mitinga je Plivački klub “Stari Grad”, najtrofejniji plivački klub ove Općine. Za 2,5 godine postojanja članovi ovog kluba osvojili su 100 zlatnih, 181 srebrenu i 240 bronzanih medalja na raznim takmičenjima u BiH, regiji i šire.

“Posebno je važno istaći da smo na međunarodnom takmičenju održanom na Prinčevskim ostrvima u Turskoj, u vrlo oštroj konkurenciji, osvojili osam medalja i tako osvjetlali obraz našeg kluba i države BiH,” kazao je Miroslav Vujčić, predsjednik kluba.

Ekipe će na Olimpijskom bazenu Otoka početi sa zagrijavanjem već u 08:00 sati, a svečano otvorenje planirano je u 09:15, dok zvanično takmičenje počinje u 10:00 sati. Za najbolje su osigurane medalje i pehari, te plivačka oprema.

Plivačima je sreću zaželio i načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

“Nastavit ćemo podržavati ovaj klub koliko je u našoj mogućnosti jer oni to svojim rezultatima zaslužuju i drago mi je što su već treći put u našem programu obilježavanja Dana Općine,” kazao je Hadžibajrić.

Ulaz za sve građane zainteresovane da prisustvuju plivačkom mitingu “Bembaša kup-Stari Grad 2013.” koji se održava u subotu, 11.maja, u 09:15 sati, na Olimpijskom bazenu Otoka je besplatan, saopćeno je iz Općine Stari Grad.