U dvorani "Ramiz Salčin"
0

U subotu 9. bokserski turnir “Braća Kadić"

FENA
Deveti međunarodni memorijalni bokserski turnir "Braća Kadić" bit će održan u subotu, 1.oktobra u dvorani "Ramiz Salčin" - Mojmilo.

Tradicionalni turnir posvećen je istaknutom bosanskohercegovačkom bokseru Fikretu Kadiću i njegovom bratu Safetu, koji su 1992. dali živote u odbrani Sarajeva. Fikret Kadić bio je član Bokserskog kluba Željezničar, prvak i reprezentativac bivše SFRJ te višestruki osvajač međunarodnih turnira.

Očekuje se nastup borca iz Hrvatske, Srbije, Turske, Njemačke, Rusije i Bosne i Hercegovine.

Organizator ove iznimno zanimljive i za Grad Sarajevo značajne sportske manifestacije je Klub borilačkih sportova "Braća Kadić" iz Sarajeva.

Najavljeno je da će turniru će kao počasni gosti prisustvovati i legende boksa u bivšoj državi: Marjan Beneš, Damir Škaro, Anton Josipović i braća Kačar.

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo organizovati ovako respektabilnu sportsku manifestaciju u čast mojoj braći koji su bili vrhunski ljudi i sportisti. Drago mi je što što ćemo na jednom mjestu okupiti što veći broj mladih bokserskih talenata iz naše zemlje i Evrope i dati im priliku da se pokažu”, kazao je predsjednika KBS “Braća Kadić” Rifat Kadić, direktor ovog turnira.

Na kraju turnira tradicionalno će biti proglašen najbolji bokser, najbolji tehničar, najborbeniji par i najmlađi takmičar. Titulu najboljeg borca brani Džemal Fetahović.

Sponzori turnira su Općina Novi Grad, Gradska uprava, te ministarstva kulture i sporta FBiH i KS-a.

Turnir počinje 19.00 sati, a ulaz je slobodan.