Fight Night 2 u Skenderiji
0

U sjajnoj atmosferi Poturak pobijedio Rochea

Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
U odličnoj atmosferi dvorane "Mirza Delibašić" KSC Skenderija održan je Fight Night 2. Gledaoci su uživali u okršajima K-1 boraca koji su pristigli da uveličaju ovaj spektakl.

U "borbi večeri" slavio je najbolji bh. borac Dževad Poturak. On je odlukom sudija bio bolji od Holanđanina Vendela Rochea.

Nakon što je saopšteno da je pobjednik, Poturak je uzdignutih ruku zgrabio mikrofon i rekao: "Izvanredan meč. Da sam kojim slučajem ja bio u kući moga suparnika, vjerujem da bi on slavio. Bio sam izuzetno umoran u trećoj rundi. Istrošio sam se oko organizacije. Ipak, stigao sam do konačnog cilja - trijumfa. Čestitam Rocheau. Održat ćemo i Fight Night 3 već u januaru naredne godine".

Svakako treba istaći da je bilo još zanimljivih borbi. Recimo Turčin Erhan Deniz upisao je pobjedu protiv Rumuna Sebastiana Ciobanua na poene. Tokom cijelog meča publika je bila na nogama i navijala.

Dženan Poturak, Dževadov brat, nokautirao je Davida Kotlika iz Austrije.

Jak dojam ostavio je i rumunski borac Cătălin Moroşanu, koji je poznat pod nadimkom "smrt sa Karpata".

Gledaoce u KSC Skenderija zabavljale su atraktivne djevojke iz Rumunije, koje su pružale glomoglasnu podršku svojim sunarodnjacima Ciobanu i Moroşanu.