sport
14

U Sarajevu u nedjelju biciklistička trka Sarajevo Grand Prix

Klix.ba
Sutra se održava Sarajevo Grand Prix. Biciklistička trka Sarajevo Grand Prix je projekt organiziran pod pokroviteljstvom Međunarodne biciklističke federacije (UCI), uz aktivnu podršku Tour de Francea

Ostalo je još sasvim malo vremena za prijave za Sarajevo Grand Prix. Svi koji se još nisu prijavili, to mogu učiniti na www.sarajevograndprix.com besplatno, a prijavom ostvarujete mogućnost da osvojite neku od 4.000 nagrada. Pored kaciga, guma, fond nagrada se iz dana u dan povećava.

Svi koji se prijave, u nedjelju 22. juna moraju biti najkasnije do 10 sati u Istočnom Sarajevu kako bi izvršili prijave, i preuzimanje svojih brojeva i majica za biciklističku vožnju. A zvanični polazak je u 11 sati ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu.

Direktan prenos je na BHRT-u i počinje u 10 sati i 45 minuta, start rekreativne vožnje i profesionalne utrke je u 11 sati ispred zgrade skupštine Istočno Sarajevo.

Rekreativna vožnja se završava na Vilsonovom šetalištu gdje imamo “ludu” zabavu uz izvlačenje nagrada za učesnike rekreativnog dijela SGP-a.

Profesionalci nastavlju svoju vožnju u pravcu Vogošće i nakon što odvezu stazu koja je duga oko 140 kilimetara njihov dolazak u Sarajevo očekuje se iza 14 sati gdje voze finalnih pet krugova na potezu Sarajevo City Centar – Vijećnica. Cilj utrke je kod zgrade zajedničkih institucija gdje je i proglašenje pobjednika.