sport
2

U Sarajevu održano revijalno takmičenje u orijentiringu

FENA
Revijalno takmičenje u orijentiringu koje organizira Orijentiring savez Federacije Bosne i Hercegovine (OSFBiH) održano je danas u Sarajevu.

Revijalno takmičenje u orijentiringu koje organizira Orijentiring savez Federacije Bosne i Hercegovine (OSFBiH) održano je danas u Sarajevu.

Predsjednik OSFBiH Zijad Deljo kazao je Agenciji Fena da je jutros na području općine Ilidža održano revijalno takmičenje u orijentiringu svih pet kategorija nakon čega su pobjednicima uručene plakete i pehari.

"Prvo mjesto u ekipnom plasmanu zauzeo je Planinarski klub (PK) "Maglić Goražde“ iz Goražda, na drugom mjestu je Planinarsko-smučarsko društvo (PSD PTT) "Prijatelj prirode“ iz Sarajeva, a treće mjesto osvojilo je Planinarsko društvo (PD) "Konjuh“ iz Tuzle", naveo je Deljo.

Pojašnjava da je orijentiring "mlad“ sport koji OSBiH razvija s mladim ljudima te da ove godine počinju edukaciju u osnovnim i srednjim školama u FBiH i Republici Srpskoj (RS).

U vezi s proteklim aktivnostima kaže da su ove godine održana četiri državna prvenstva, na Pogorelici, Konjuhu, Velikom polju na Igmanu i u Sarajevu kod BBI centra.

"U junu 2015. godine u Zagrebu i Karlovcu održat će se Svjetsko juniorsko prvenstvo u orijentiringu i mi ćemo pripremiti par ekipa koje će predstavljati BiH", kazao je Deljo.

Istakao je da je Sarajevo uvršteno u međunarodno takmičenje u orijentiringu pod nazivom Olimpijsko Sarajevo Orijentiring Kup 2015. godine (OSOC), kada će se održati dvije trke, jedna na Velikom polju na Igmanu, a druga u Sarajevu u Velikom parku preko puta BBI centra.