sport
0

U Međugorje do subote stiglo dvanaest reprezentativaca

Klix.ba
Selektor bh. reprezentacije Blaž Slišković
Selektor bh. reprezentacije Blaž Slišković
Pripremajući se za predstojeći kvalifikacioni susret protiv reprezentacije Rumunije u Krajovi 6. juna, reprezentacija BiH je odmah po dolasku u Međugorju odradila trening.

Kako je za Oslobođenje izjavio Slišković, u Međugorju se za sada nalazi dvanaest igrača: Hasagić, Berberovićc, Musić, Konjić, Alihodžić, Grujić, Bešlija, Hrgović, Blatnjak, Mulina, Bajramović i Barbarez.

Ostali će stizati kako budu odrađivali obaveze u klubovima. Već u subotu navečer očekuje se dolazak debitanta u A timu, Mladena Bartolovića. I preostala dva reprezentativca koji igraju u Hrvatskoj (Emir Spahić i Nedim Halilović), trebali bi se pojaviti u nedjelju, dok se dolazak Saše Papca, Mirsada Hibića i Elvira Bolića ocekuje u ponedjeljak, kao i Almedina Hote (Kasino Salcburg).

"Očekujem da nam se priključi i ostalih sedam igrača, a dok oni ne dođu, mi ćemo trenirati. U početku će to biti lagana zagrijavanja, a kada pristignu i ostali, krenut ćemo punom parom. Najvažnije je da se svi osjećaju dobro, što se odnosi i na Konjića. Igrači će lagano trenirati sve do utorka, a onda će uslijediti pravi treninzi", rekao je za Oslobodjenje selektor Slišković, koji je naglasio da reprezentacija u Međugorju ima odlične uslove za rad.