sport
0

U Juventusu ostaje samo Del Piero?

FENA
Najtrofejniji italijanski nogometni klub Juventus nikad u istoriji nije bio u težoj situaciji. Zbog namještanja utakmica Italijanski sportski sud izbacio ga je, zajedno s Fiorentinom i Laziom, u drugu ligu, gdje će sljedeće sezone sva tri kluba početi natjecanje s minus bodovima.

To praktično znači da će Juventus tek 2008. godine moći izboriti povratak u Serie A. Doduše, moguće je da će se nakon žalbi taj bodovni minus donekle ublažiti, ali vjerojatno ne previše.

U takvoj situaciji realno je očekivati je da će već ovo ljeto najbolji igrači Juventusa napustiti torinski klub. Odlazak su najavili italijanski reprezentativci Fabio Cannavaro, Gianluigi Buffon, Gianluca Zambrotta i Mauro Camoranesi, francuski trojac David Trezeguet, Lilian Thuram i Patrick Vieira, Brazilac Emerson, Čeh Pavel Nedved i švedski napadač Zlatan Ibrahimović.

Nije tajna da bi Fabio Capello htio u Real Madrid dovesti Cannavara i Emersona. Zasad je jedino Alessandro del Piero izjavio da će uprkos svemu ostati u klubu.

Neizvjesna je i situacija u drugim kažnjenim klubovima. Tako će Milan, iako nije izbačen iz lige, zasigurno dvije sezone ostati bez Lige prvaka, pa je pitanje hoće li neki igrači htjeti otići. Fiorentini napadač Luca Toni gotovo sigurno odlazi u Inter, a najveće izglede da zadrži momčad koliko-toliko na okupu ima Lazio, koji nema previše skupe igrače.

Juventus je osnovan 1897. godine. Čak 29 puta bio je prvak Italije te dva puta prvak Europe.

Nije još službeno odlučeno koji će klubovi popuniti prvu ligu, iako je najvjerojatnije da će Lecce, Messina i Treviso, koji su ispali prošle sezone, sada ostati u Serie A.