sport
1

U Italiji uhapšen trener atletičara Asafe Powella

Totalsport
Asafa Powell (Foto: AFP)
Asafa Powell (Foto: AFP)
Talijanska policija uhapsila je kondicionog trenera koji je posljednjih mjeseci živio s Asafom Powellom i opskrbljivao ga raznim dodacima prehrani koji su vjerojatno pridonijeli njegovom padu na doping-testu.

Podsjetimo, u nedjelju je objavljena vijest kako je petero jamajčanskih atletičara bilo pozitivno na doping, a uskoro je potvrđeno da je među njima i nekadašnji svjetski rekorder na 100 metara, 30-godišnji Powell, u čijem je uzorku pronađena nedozvoljena supstanca metilsinefrin.

Prema pisanju Jamaica Gleanera, trener čije ime nije objavljeno odveden je u pritvor, a iz njegovog su stana zaplijenjeni dokazi. Neimenovani je trener navodno od maja sarađivao s klubom MVP čiji je član i Powell.

Na doping-testu je pala i 28-godišnja Sherone Simpson, osvajačica srebra u štafeti 4x100 metara na prošlogodišnjim Olimpijski igrama u Londonu, a prema za sada nepotvrđenim informacijama jamajčanskih medija, pozitivan je bio i Nesta Carter, član zlatne štafete na Igrama u Londonu i Pekingu. Carter je u subotu u Madridu ''stotku'' istrčao za sjajnih 9.87.

U crnom danu za atletiku još ranije je objavljeno da je na doping-testu pao i Amerikanac Tyson Gay, trostruki svjetski prvak iz Osake 2007. i vlasnik najboljeg ovogodišnjeg rezultata na 100 metara (9.75).