sport
0

U Bihaću, Velikoj Kladuši, Livnu, Bugojnu i Travniku održane pete Sportske igre mladih

Klix.ba
(Foto: Damir Hajdarbašić)
Najljepša sportska priča, BH Telecom Sportske igre mladih nastavile su svoj put i nakon uspješno održanih Igara u 14 bh. gradova stigle su u Bihać, Veliku Kladušu, Livno, Bugojno i Travnik.

Oduševljenje dolaskom Igara među djevojčicama i dječacima nije se moglo skriti posebno u Bihaću i Velikoj Kladuši, gdje se za učešće prijavilo više od 1.800 mališana. Smijeh i dobra zabava svake su godine najveća motivacija djevojčicama i dječacima, koji su u ovim gradovima pokazali sjajne sposobnosti.

“Sa svojom ekipom sam danas pobijedio. Radujemo se dolasku na završnicu u Sarajevo. I ove godine, kao i prošle očekujemo dobro druženje sa drugom djecom i zabavu”, rekao je Aldžić Abdullah, kapiten košarkaške ekipa Ljiljan iz Velike Kladuše.

U Livnu su ove godine mališani slavili rođendane na terenima, a pobjednička ekipa OK Troglav je svojoj saigračici koja je slavila rođendan posvetila svoju pobjedu.

“Bilo nam je super i lijepo smo se družili. Mi jedva čekamo finale. Ovom pobjedom želimo čestitati rođendan svojoj saigračici Zorani”, rekla je Anđela Brčić u ime ekipe OK Troglav.

Da se sportska upornost isplati dokazala je ekipa “Široki u srcu” iz Širokog, koja se nakon četiri grada i četiri finala uspjela plasirati na finalno takmičenje u Sarajevu.

Djevojčicama i dječacima iz Bugojna, pridružila su se djeca iz Busovače, Jajca, Donjeg i Gornjeg Vakufa. Oni su pokazali da su sport i druženje temelji fer djetinjstva.

Edin Šišić sa svojom ekipom NK Sport Prevent plasirao se na finale u Sarajevo: "Super nam je bilo na Sportskim igrama mladih. Jedva čekamo finale da se družimo sa drugim ekipama."

Puno smijeha i zabava ispunili su i dvoranu O.Š. Travnik, gdje je posebno zanimljiva bila finalna utakmica u malom nogometu za 2004. godište i mlađe. Pobjednička ekipa Kaubunarci je ispraćena gromoglasnim aplauzom navijača, čije se oduševljenje nije moglo skriti. Djeca se uistinu znaju iskreno radovati, a svoju pobjedu proslavili su plesom na terenu.

Igre će i u narednim gradovima domaćinima nastaviti graditi prijateljstva, promovirati toleranciju i fer plej u okviru projekta “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom i uz finansijsku podršku USAID-a.

Druženja sa mališanima širom BiH se nastavljaju, a SIM ekipa će u narednim danima posjetiti Doboj, Tešanj i Visoko. Nakon završetka regionalnih takmičenja, Sarajevo će u periodu od 18. do 22. augusta ugostiti više od 1800 finalista iz 28 bh. gradova.